گیاه

اشتراک گذاشته شده با :

گیاهان دارویی

آیا گیاه درمانی محدودیت دارد؟
آیا گیاه درمانی محدودیت دارد؟
معمولا گیاهان دارویی به شکل دم کرده مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از گیاهان ترکیبات سمی دارند و نباید مصرف شوند. بعضی از گیاهان دارویی هم در شرایط خاص نباید مصرف شوند.

گیاه درمانی برای بهداشت زنان
گیاه درمانی برای بهداشت زنان
در گذشته ها، زنان آموخته بودند که چگونه با استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های گیاهی مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت زنانه را درمان کنند. در سال های اخیر، بسیاری از تحقیقات علمی این درمان ها را تایید کرده اند. بسیاری از گیاهان می توانند همچون دارو عمل…
لاغری ، با گیاه دارویی رازیانه
لاغری ، با گیاه دارویی رازیانه
رازیانه گیاه دارویی برای لاغر شدن است که در بخش‌هایی از خاک کشورمان می‌روید، این گیاه در مناطق شمالی ایران و در دامنه‌های کوههای البرز بطور خودرو می روید. رازیانه یک گیاه دارویی گل‌دار از راسته آپیالس(Apiales)، تیره چتریان (Apiaceae)و از رده رازیانه‌ها (Foeniculum)است که بومی مناطق مدیترانه است، کشورهای سوریه، هند، مکزیک، ایران، مصر، ترکیه و چین عمده ترین تولیدکننده‌های رازیانه در جهان هستند. این گیاه مورد استفاده یونانیان و روم باستان بوده و از آن برای لاغر شدن استفاده می‌کردند. رازیانه طبع گرم و خشکی دارد، و در طب سنتی ایران، از رازیانه به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد می‌شود. همچنین از آنجا که گیاه بسیار گرمی است اگر بخواهید از خاصیت مسهل بودن آن بهره‌مند شوید، باید آن را با ماده‌ای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند و بهترین گزینه ما برای همراهی با آن سکنجبین و عسل است. قسمت‌های مورد استفاده این گیاه عبارتند از بذر، برگ و ریشه. مقدار مصرف روزانه رازیانه، به طور متوسط حداکثر ۵ گرم یا یک تا سه استکان عرق آن توصیه می‌شود.   خواص درمانی رازیانه برای رفع بوی بد دهان و درمان گلو‌درد نیز می‌توان رازیانه را قِرقِره کرد و یا بذر آن را داخل دهان گذاشت و چند دقیقه جوید. همچنین کمک به دستگاه گوارش در هضم غذا و به عنوان بادشکن از دیگر فواید آن است. برای سوء هاضمه، سردی معده و یا دردهای فشردگی معده بسیار موثر است. افزایش شیردهی مادران را می توان یکی از مهمترین خواص این گیاه درمانی دانست . رازیانه برای درمان مشکلات دستگاه تنفس و تنگی نفس قابل استفاده بوده و علاوه بر این، رازیانه مُدر و ضد میکرب بوده و برای رفع سوزش ادرار نیز مفید است. به معالجهٔ درد گلو و رفع التهاب حنجره کمک کرده و برای رفع اختلالات قاعدگی و معالجه زخم معده به کار می‌رود. رازیانه برای درمان امراض کلیه موثر است و برای قولنج و سیاه سرفه نیز مفید است. همچنین برای درمان سرفه و تنگی‌نفس از جوشانده رازیانه با پرسیاوشان و انجیر می توان استفاده کرد. برای رفع سردردهای میگرن می‌توان از دم کرده رازیانه استفاده کرد. مصرف رازیانه در غذا از چشم در برابر التهاب، اختلالات مربوط به سن و پیری چشم محافظت می کند.   توصیه ای به مادران شیرده مادران شیرده از دم کرده رازیانه گاهی اوقات استفاده می کنند چرا که هم باعث ازدیاد شیر آ‌ن‌ها می‌گردد و هم ضد نفخ است و از دل درد کودک جلوگیری می‌کند مخصوصاً وقتی که غذای سنگین می‌خورند حتماً بعد غذا چند دانه رازیانه را در دهان خود نگه دارند و آهسته آهسته آب آن‌ را که در دهان جمع می‌شود فرو ببرند. ضمنا در دوران بارداری و شیردهی، مصرف این گیاه ضرری به همراه ندارد. رفع چین و چروک صورت با رازیانه برای این کار دانه رازیانه را پودر کرده یک قاشق مرباخوری در نصف لیوان آب به مدت یک ساعت در آب‌جوش گذاشته سپس دم‌ کرده آن را صاف کرده با عسل و یک قاشق غذاخوری ماست شیرین به مدت۲۰ دقیقه مخلوط آن را روی صورت قرار می‌دهند. مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه سوخت و ساز بدن خود را بالا ببریم تا لاغر شوی... ۷ راه لاغر شدن کوچک کردن شکم
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (2)
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (2)
خواص دارویی گشنیز گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. خواص تخم گشنیز : ۱) تخم گشنیز را پودر کرده و به نسبت مساوی با شکر یا عسل  مخلوط کنید که برای تقویت بدن بسیار مفید است. ۲) خوردن تخم گشنیز معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. معده و روده را ضد عفونی می کند و کرم کش است. برای این منظور ۲ تا ۵ گرم تخم بو داده آن مصرف شود. ۳) تخم گشنیز ادرار آور است. ۴) برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند ، بدین صورت که ۱۰ تا ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید. ۵) برای بر طرف کرن تب و سرماخوردگی  مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید و پس از چند مرتبه مصرف ، اثر معجزه آسای آن را ببینید. ۶) تخم گشنیز شیر مادران شیرده  را زیاد می کند ، برای این منظور باید ۲ تا ۵ گرم از آن را با کمی عسل تناول کنند. ۷) تخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاط آور است. ۸) تخم گشنیز قاعده آور است. ۹) جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بو داده ، اسهال خونی و بیماری های عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می بخشد، چون شدیداً میکروب کش است. ۱۰) برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید. خواص برگ و ساقه گشنیز : ۱) آب گشنیز خواب آور  است. برای این منظور باید۳۰ گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می شود. ۲) مسکن و آرام کننده است. ۳) خوردن گشنیز با غذا از ترش کرن جلوگیری می کند و کلاً گشنیز جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد. ۴) برای بر طرف کردن بوی بد دهان  سوپ یا آش گشنیز بخورید. ۵) گشنیز تشنگی را بر طرف می کند. ۶) برای کاستن از نیروی جنسی خوردن گشنیز اثر قوی دارد. ۷) گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند. ۸) خوردن گشنیز برای دهان و دندان  بسیار مفید است. هم لثه  را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند. نظریه بزرگان در مورد گشنیز زکریای رازی پزشک و دانشمند مسلمان ، گشنیز را برای آرام کردن سردرد و رفع سستی تجویز می کرد . البته در حدیثی آمده است که امام موسی کاظم ( ع ) فرمودند : خوردن سیب  ترش و گشنیز موجب حالت نسیان و فراموشی می شود. چند فرمول دارویی برای بر طرف کرن درد دندان : ۱۰گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان بر طرف شود. بر طرف کردن بواسیر : ۱۰ گرم تخم گشنیز را بو داده تا قهوه ای رنگ شود. آن را پودر کنید و با مقداری سرکه مخلوط کرده و چند روز آن را بنوشید تا بواسیر بر طرف شود. برای شستن دهان و دندان : یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب جوش ریخته ، به مدت ۵ دقیقه دم کنید. سپس آن را برای شستن دهان، دندان و گلو غرغره کنید.   نکته : مصرف به اندازه گشنیز هیچ گونه ضرری ندارد، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می شود و گاهی به خواب عمیق ، گنگی و بی حسی منجر می انجامد.   منبع : تبیان مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه طبع خود را بشناسیم؟ رژیم غذایی برای افراد سودا مزاج در طب سنتی... راهکار طب سنتی برای چاق شدن
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (1)
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (1)
استفاده از گیاهان دارویی قدمتی همپای بشر داشته و برای مدت طولانی یکی از مهمترین ابزارهای انسان برای غلبه بر بیماری بوده است. پس از ظهور پزشکی نوین و استفاده گسترده از داروهای شیمیایی گرایش مردم برخی کشورها به گیاهان دارویی کاهش یافت. اما اکنون پس از حدود یک قرن از حاکمیت مطلق پزشرکی نوین مجددا طب گیاهی قد برافراشته و استقبال بشر به آن رو به افزایش است. ایران از لحاظ آب و هوا و موقعیت جغرافیایی و زمینه رشد گیاهان دارویی یکی از بهترین مناطق جهان محسوب می گردد. و در گذشته هم منبع تولید و مصرف گیاهان دارویی بوده است . گشنیز از هزاران سال پیش به عنوان گیاه دارویی استفاده می شده است و مصریان باستان اولی کسانی بوده اند که از این گیاه استفاده دارویی کرده اند. مدارک دیگری مبنی بر استفاده دارویی از میوه گشنیز در یونان باستان وجود دارد. گیاه شناسی گشنیز : گشنیز نوعی سبزی با نام علمی Coriandrum sativum است. این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است و ارتفاع آن تا نیم متر هم می رسد. اغلب گشنیز تولیدی ایران که حدوداً ۵۶ درصد کل کشور می باشد در شهرستان نهاوند استان همدان و بقیه در شهرستان هایی نظیر اقلید و… برداشت می شود. خواص گیاه گشنیز : برگ و میوه های این گیاه عطر و طعم بسیار متفاوتی دارند و از این رو به طرق مختلف در انواع غذاها استفاده میشوند. گشنیز یک گیاه سنتی است و یکی از مواردی بوده که بقراط و دیگر پزشکان یونانی برای اهداف دارویی از آن استفاده میکردند.رومی ها نیز از گشنیز به عنوان یک ادویه رایج استفاده میکردند بعدها گشنیز به آمریکا آورده شد وبه علت داشتن طعم مطبوع برگ هایش مورد استفاده قرار گرفت و ان را به نام cilantro به معنی برگهای سبز دارای طعم تند می باشد  به گشنیز جعفری چینی نیز میگویند. از آنجایی که دانه های گرد ، کوچک و مطبوع گشنیز با خشک کردن و فریز کردن عطر خود را از دست میدهند بایستی به صورت تازه استفاده شوند. کاربردهای گشنیز : برگهای گشنیز طعمی مانند پوست لیمو دارند که با پاشیدن آن روی غذا یا به صورت ریز شده در سس ، سوپ یا در ادویه کاری مصرف میشود در هندوستان تخم گشنیز قسمت مهمی از ادویه کاری را تشکیل میدهد .معمولا دانه های درشت را آسیاب می کنند طوری که با پودر کاری طعم کرانچی میدهد. برگهای جوان معمولا خوشمزه تر هستند و در سالادها استفاده می شود ارزش دارویی تخم گشنیز : از دانه های گشنیز اماده شده به عنوان کمک کننده به هضم غذا و درمان بیماری های معده استفاده می شود. در طب چینی هندی، و اروپایی اغلب تخم گشنیز را با دانه های دیگری مثل هل، رازیانه و زیره سیاه ترکیب میکردند. از دم کرده تخم گشنیز می توان یک چای دارویی درست کرد که این چای برای تسکین به هم خوردگی معده ، درمان سوءهاضمه، از بین بردن نفخ شکم، تخفیف ناراحتی های معده و تحریک اشتها مفید است. از گشنیز گاهی اوقات به عنوان ملین برای درمان یبوست و گاهی برای درمان اسهال استفاده می شودهمچنین از تخم گشنیز می توان برای ملایم کردن بوی بد دهان و به عنوان دهان شویه استفاده کرد. مواد فعال در تخم گشنیز : روغن های معطری در گشنیز وجود دارند که محرک هضم غذا هستند این روغن ها شامل لینالول و دیگر ترپنوئیدهای مهم هستند. دیگر ترکیبات فعال در گشنیز شامل : فلاوانوئیدها ، فنولیک اسید و موسیلاژها می باشند .تخم گشنیز همچنین شامل فتالیدها و پلی استیلن ها می باشد این مواد فیتوشیمیایی به طور معمول در گیاهانی که متعلق به خانواده جعفری هستند وجود دارند که بدن را در برابر سرطان ها محافظت می نماید.آن ها همچنین شامل مقادیر اندکی از کومارین هستند که خاصیت رقیق کنندگی خون دارند. گشنیز همچنین شامل ترکیبات آنتی اکسیدان و خاصیت ضدالتهابی می باشد. نحوه استفاده ایمن از این گیاه : استفاده از گشنیز به عنوان یک گیاه ، کاملا بی خطر می باشد و هیچگونه عوارض جانبی و تداخلی ندارد .گشنیز خیلی سریع طعمش را از دست میدهد برای همین باید در یک محفظه تیره در جای خشک ، خنک و تاریک نگه داری شود. بهتر است دانه ها در هنگام نیاز آسیاب شوند. منبع : اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران شناخت گیاه دارویی گشنیز و خواص آن زهرا توحیدی عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور ایران مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه طبع خود را بشناسیم؟ رژیم غذایی برای افراد سودا مزاج در طب سنتی... راهکار طب سنتی برای چاق شدن
لاغری ، با گیاه دارویی رازیانه
لاغری ، با گیاه دارویی رازیانه
رازیانه گیاه دارویی برای لاغر شدن است که در بخش‌هایی از خاک کشورمان می‌روید، این گیاه در مناطق شمالی ایران و در دامنه‌های کوههای البرز بطور خودرو می روید. رازیانه یک گیاه دارویی گل‌دار از راسته آپیالس(Apiales)، تیره چتریان (Apiaceae)و از رده رازیانه‌ها (Foeniculum)است که بومی مناطق مدیترانه است، کشورهای سوریه، هند، مکزیک، ایران، مصر، ترکیه و چین عمده ترین تولیدکننده‌های رازیانه در جهان هستند. این گیاه مورد استفاده یونانیان و روم باستان بوده و از آن برای لاغر شدن استفاده می‌کردند. رازیانه طبع گرم و خشکی دارد، و در طب سنتی ایران، از رازیانه به گیاه ضدبلغم و صفرا یاد می‌شود. همچنین از آنجا که گیاه بسیار گرمی است اگر بخواهید از خاصیت مسهل بودن آن بهره‌مند شوید، باید آن را با ماده‌ای مصرف کنید که حرارت گیاه را کم کند و بهترین گزینه ما برای همراهی با آن سکنجبین و عسل است. قسمت‌های مورد استفاده این گیاه عبارتند از بذر، برگ و ریشه. مقدار مصرف روزانه رازیانه، به طور متوسط حداکثر ۵ گرم یا یک تا سه استکان عرق آن توصیه می‌شود.   خواص درمانی رازیانه برای رفع بوی بد دهان و درمان گلو‌درد نیز می‌توان رازیانه را قِرقِره کرد و یا بذر آن را داخل دهان گذاشت و چند دقیقه جوید. همچنین کمک به دستگاه گوارش در هضم غذا و به عنوان بادشکن از دیگر فواید آن است. برای سوء هاضمه، سردی معده و یا دردهای فشردگی معده بسیار موثر است. افزایش شیردهی مادران را می توان یکی از مهمترین خواص این گیاه درمانی دانست . رازیانه برای درمان مشکلات دستگاه تنفس و تنگی نفس قابل استفاده بوده و علاوه بر این، رازیانه مُدر و ضد میکرب بوده و برای رفع سوزش ادرار نیز مفید است. به معالجهٔ درد گلو و رفع التهاب حنجره کمک کرده و برای رفع اختلالات قاعدگی و معالجه زخم معده به کار می‌رود. رازیانه برای درمان امراض کلیه موثر است و برای قولنج و سیاه سرفه نیز مفید است. همچنین برای درمان سرفه و تنگی‌نفس از جوشانده رازیانه با پرسیاوشان و انجیر می توان استفاده کرد. برای رفع سردردهای میگرن می‌توان از دم کرده رازیانه استفاده کرد. مصرف رازیانه در غذا از چشم در برابر التهاب، اختلالات مربوط به سن و پیری چشم محافظت می کند.   توصیه ای به مادران شیرده مادران شیرده از دم کرده رازیانه گاهی اوقات استفاده می کنند چرا که هم باعث ازدیاد شیر آ‌ن‌ها می‌گردد و هم ضد نفخ است و از دل درد کودک جلوگیری می‌کند مخصوصاً وقتی که غذای سنگین می‌خورند حتماً بعد غذا چند دانه رازیانه را در دهان خود نگه دارند و آهسته آهسته آب آن‌ را که در دهان جمع می‌شود فرو ببرند. ضمنا در دوران بارداری و شیردهی، مصرف این گیاه ضرری به همراه ندارد. رفع چین و چروک صورت با رازیانه برای این کار دانه رازیانه را پودر کرده یک قاشق مرباخوری در نصف لیوان آب به مدت یک ساعت در آب‌جوش گذاشته سپس دم‌ کرده آن را صاف کرده با عسل و یک قاشق غذاخوری ماست شیرین به مدت۲۰ دقیقه مخلوط آن را روی صورت قرار می‌دهند. مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه سوخت و ساز بدن خود را بالا ببریم تا لاغر شوی... ۷ راه لاغر شدن کوچک کردن شکم
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (2)
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (2)
خواص دارویی گشنیز گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. خواص تخم گشنیز : ۱) تخم گشنیز را پودر کرده و به نسبت مساوی با شکر یا عسل  مخلوط کنید که برای تقویت بدن بسیار مفید است. ۲) خوردن تخم گشنیز معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. معده و روده را ضد عفونی می کند و کرم کش است. برای این منظور ۲ تا ۵ گرم تخم بو داده آن مصرف شود. ۳) تخم گشنیز ادرار آور است. ۴) برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده می کنند ، بدین صورت که ۱۰ تا ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب دم کرده و مانند چای با شکر بنوشید. ۵) برای بر طرف کرن تب و سرماخوردگی  مفید است. برای این منظور یک سوپ رقیق از آب مرغ و گشنیز تازه تهیه کنید و پس از چند مرتبه مصرف ، اثر معجزه آسای آن را ببینید. ۶) تخم گشنیز شیر مادران شیرده  را زیاد می کند ، برای این منظور باید ۲ تا ۵ گرم از آن را با کمی عسل تناول کنند. ۷) تخم گشنیز نیرو دهنده قلب و نشاط آور است. ۸) تخم گشنیز قاعده آور است. ۹) جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بو داده ، اسهال خونی و بیماری های عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می بخشد، چون شدیداً میکروب کش است. ۱۰) برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید. خواص برگ و ساقه گشنیز : ۱) آب گشنیز خواب آور  است. برای این منظور باید۳۰ گرم از آب گشنیز خام را همراه با شکر خورد. مصرف بیش از این مقدار موجب حالت سستی می شود. ۲) مسکن و آرام کننده است. ۳) خوردن گشنیز با غذا از ترش کرن جلوگیری می کند و کلاً گشنیز جلوی مسمومیت های غذایی را می گیرد. ۴) برای بر طرف کردن بوی بد دهان  سوپ یا آش گشنیز بخورید. ۵) گشنیز تشنگی را بر طرف می کند. ۶) برای کاستن از نیروی جنسی خوردن گشنیز اثر قوی دارد. ۷) گشنیز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف می کند. ۸) خوردن گشنیز برای دهان و دندان  بسیار مفید است. هم لثه  را سالم می سازد و هم جلوی خرابی دندان ها را می گیرد و درد دندان را بر طرف می کند. نظریه بزرگان در مورد گشنیز زکریای رازی پزشک و دانشمند مسلمان ، گشنیز را برای آرام کردن سردرد و رفع سستی تجویز می کرد . البته در حدیثی آمده است که امام موسی کاظم ( ع ) فرمودند : خوردن سیب  ترش و گشنیز موجب حالت نسیان و فراموشی می شود. چند فرمول دارویی برای بر طرف کرن درد دندان : ۱۰گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب بریزید و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد. آن را کمی سرد کنید و در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان بر طرف شود. بر طرف کردن بواسیر : ۱۰ گرم تخم گشنیز را بو داده تا قهوه ای رنگ شود. آن را پودر کنید و با مقداری سرکه مخلوط کرده و چند روز آن را بنوشید تا بواسیر بر طرف شود. برای شستن دهان و دندان : یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آب جوش ریخته ، به مدت ۵ دقیقه دم کنید. سپس آن را برای شستن دهان، دندان و گلو غرغره کنید.   نکته : مصرف به اندازه گشنیز هیچ گونه ضرری ندارد، ولی مصرف زیاد از حد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می شود و گاهی به خواب عمیق ، گنگی و بی حسی منجر می انجامد.   منبع : تبیان مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه طبع خود را بشناسیم؟ رژیم غذایی برای افراد سودا مزاج در طب سنتی... معرفی گیاه آلوئه ورا Aloe vera
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (1)
گیاه دارویی گشنیز و خواص آن (1)
استفاده از گیاهان دارویی قدمتی همپای بشر داشته و برای مدت طولانی یکی از مهمترین ابزارهای انسان برای غلبه بر بیماری بوده است. پس از ظهور پزشکی نوین و استفاده گسترده از داروهای شیمیایی گرایش مردم برخی کشورها به گیاهان دارویی کاهش یافت. اما اکنون پس از حدود یک قرن از حاکمیت مطلق پزشرکی نوین مجددا طب گیاهی قد برافراشته و استقبال بشر به آن رو به افزایش است. ایران از لحاظ آب و هوا و موقعیت جغرافیایی و زمینه رشد گیاهان دارویی یکی از بهترین مناطق جهان محسوب می گردد. و در گذشته هم منبع تولید و مصرف گیاهان دارویی بوده است . گشنیز از هزاران سال پیش به عنوان گیاه دارویی استفاده می شده است و مصریان باستان اولی کسانی بوده اند که از این گیاه استفاده دارویی کرده اند. مدارک دیگری مبنی بر استفاده دارویی از میوه گشنیز در یونان باستان وجود دارد. گیاه شناسی گشنیز : گشنیز نوعی سبزی با نام علمی Coriandrum sativum است. این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است و ارتفاع آن تا نیم متر هم می رسد. اغلب گشنیز تولیدی ایران که حدوداً ۵۶ درصد کل کشور می باشد در شهرستان نهاوند استان همدان و بقیه در شهرستان هایی نظیر اقلید و… برداشت می شود. خواص گیاه گشنیز : برگ و میوه های این گیاه عطر و طعم بسیار متفاوتی دارند و از این رو به طرق مختلف در انواع غذاها استفاده میشوند. گشنیز یک گیاه سنتی است و یکی از مواردی بوده که بقراط و دیگر پزشکان یونانی برای اهداف دارویی از آن استفاده میکردند.رومی ها نیز از گشنیز به عنوان یک ادویه رایج استفاده میکردند بعدها گشنیز به آمریکا آورده شد وبه علت داشتن طعم مطبوع برگ هایش مورد استفاده قرار گرفت و ان را به نام cilantro به معنی برگهای سبز دارای طعم تند می باشد  به گشنیز جعفری چینی نیز میگویند. از آنجایی که دانه های گرد ، کوچک و مطبوع گشنیز با خشک کردن و فریز کردن عطر خود را از دست میدهند بایستی به صورت تازه استفاده شوند. کاربردهای گشنیز : برگهای گشنیز طعمی مانند پوست لیمو دارند که با پاشیدن آن روی غذا یا به صورت ریز شده در سس ، سوپ یا در ادویه کاری مصرف میشود در هندوستان تخم گشنیز قسمت مهمی از ادویه کاری را تشکیل میدهد .معمولا دانه های درشت را آسیاب می کنند طوری که با پودر کاری طعم کرانچی میدهد. برگهای جوان معمولا خوشمزه تر هستند و در سالادها استفاده می شود ارزش دارویی تخم گشنیز : از دانه های گشنیز اماده شده به عنوان کمک کننده به هضم غذا و درمان بیماری های معده استفاده می شود. در طب چینی هندی، و اروپایی اغلب تخم گشنیز را با دانه های دیگری مثل هل، رازیانه و زیره سیاه ترکیب میکردند. از دم کرده تخم گشنیز می توان یک چای دارویی درست کرد که این چای برای تسکین به هم خوردگی معده ، درمان سوءهاضمه، از بین بردن نفخ شکم، تخفیف ناراحتی های معده و تحریک اشتها مفید است. از گشنیز گاهی اوقات به عنوان ملین برای درمان یبوست و گاهی برای درمان اسهال استفاده می شودهمچنین از تخم گشنیز می توان برای ملایم کردن بوی بد دهان و به عنوان دهان شویه استفاده کرد. مواد فعال در تخم گشنیز : روغن های معطری در گشنیز وجود دارند که محرک هضم غذا هستند این روغن ها شامل لینالول و دیگر ترپنوئیدهای مهم هستند. دیگر ترکیبات فعال در گشنیز شامل : فلاوانوئیدها ، فنولیک اسید و موسیلاژها می باشند .تخم گشنیز همچنین شامل فتالیدها و پلی استیلن ها می باشد این مواد فیتوشیمیایی به طور معمول در گیاهانی که متعلق به خانواده جعفری هستند وجود دارند که بدن را در برابر سرطان ها محافظت می نماید.آن ها همچنین شامل مقادیر اندکی از کومارین هستند که خاصیت رقیق کنندگی خون دارند. گشنیز همچنین شامل ترکیبات آنتی اکسیدان و خاصیت ضدالتهابی می باشد. نحوه استفاده ایمن از این گیاه : استفاده از گشنیز به عنوان یک گیاه ، کاملا بی خطر می باشد و هیچگونه عوارض جانبی و تداخلی ندارد .گشنیز خیلی سریع طعمش را از دست میدهد برای همین باید در یک محفظه تیره در جای خشک ، خنک و تاریک نگه داری شود. بهتر است دانه ها در هنگام نیاز آسیاب شوند. منبع : اولین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران شناخت گیاه دارویی گشنیز و خواص آن زهرا توحیدی عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور ایران مطالب مرتبط با این موضوع خرید و فروش گیاهان دارویی چگونه طبع خود را بشناسیم؟ رژیم غذایی برای افراد سودا مزاج در طب سنتی... راهکار طب سنتی برای چاق شدن
گیاه درمانی برای بهداشت زنان
گیاه درمانی برای بهداشت زنان
در گذشته ها، زنان آموخته بودند که چگونه با استفاده از گیاهان دارویی و مکمل های گیاهی مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت زنانه را درمان کنند. در سال های اخیر، بسیاری از تحقیقات علمی این درمان ها را تایید کرده اند. بسیاری از گیاهان می توانند همچون دارو عمل…